Copy
Nyhedsbrev 14.02.2016 Du får dette nyhedsbrev, fordi du har signet up via Dataethics.eu
View this email in your browser
Velkommen til DataEthics nyhedsbrev. God læselyst.
  • Analyse: Etik og tillid er nøgleparametre. Nu til hvordan. 
  • Nyhed: Intim overvågning udfordrer privatlivet
  • Nyhed: Fitness trackere ser stort på privacy
  • Nyhed: EU-US privacy shield
  • Blog: Dataetik skal ind i algoritmen
  • Blog: Gyldne privacy øjeblikke i Bruxelles
  • Rapport: Forbrugernes privatliv følger ikke med den digitale udvikling
  • Event: Sikkerhed i en digitaliseret verden
  • DataEthics netværksarrangement: Forstå markedet for privacy
Hvis du finder dette nyhedsbrev værdifuldt, så send det endelig viderere til andre dit netværk

ANALYSE: Etik og tillid er digitale nøgleparametre. Nu til hvordan

Af Sten Løck

Produkter i den digitale økonomi skal være etiske og sikre per design. Det er en af de vigtige konklusioner i en ny global rapport fra Accenture.Læs mere

Nyhed: Intim overvågning udfordrer privatlivet

Dataindsamling og analyse har præget næsten alle områder af vores liv – fra handel til sundhed, fra transport til uddannelse og beskæftigelse. Men der er også en stigning i intim overvågning – fra vores fertilitet, kærlighed og romantik til hardcore seksuelle aktiviteter.

Læs mere

Nyhed: Fitness trackere ser stort på privacy


De fleste fitness trackere beskytter ikke personlige data. Det er resultatet af en undersøgelse af privatlivet og sikkerhed i otte af de mest populære trackere.

Læs mere
 

Nyhed:  EU-US privacy shield


EU og USA har indgået aftale om nye regler for dataudveksling. Efter EU-domstolens underkendelse af Safe Habour aftalen er der udarbejdet et såkaldt privacy shield, der skal beskytte borgere og forbrugeres persondata, når de flyder på tværs af Atlanten.

Læs mere

Blog: Dataetik skal ind i algoritmen

 
Vi kan få rigtig meget ny viden gennem analyser af big data. Med ophobninger af big data har vi fået adgang til enorme mængder data, der indsamles fra en flerhed af kilder og med stor hastighed – så høj, at vi også kan analysere på dataene i realtid. Det lader sig kun gøre ved brug af algoritmer.
 
Læs mere

Blog: Gyldne privacy øjeblikke i Bruxelles 


CPDP2016 er slut. Den bedste konference i Europa om privacy og dataetik fandt sted fra onsdag til fredag 27-29. januar.  Nedenfor nogle konklusioner og holdninger, .

Læs mere

Rapport: Forbrugernes privatliv følger ikke med den digitale udvikling


Inden for få år har danske forbrugere oplevet en kolossal digital udvikling, som ikke bare har forandret vores samfund, men også den måde vi hver især agerer på, når vi søger information, kommunikerer, køber varer og bruger nye typer digitale produkter og tjenester.

Læs mere

Events: Sikkerhed i en digitaliseret verden

 

Befolkningens sikkerhed i en digitaliseret verden - et fælles samfundsanliggende, hedder et debatmøde på Christiansborg, torsdag den 25. februar 2016, kl. 09:30 – 15:15I nationale og internationale digitaliseringsstrategier prioriteres it- og cybersikkerhed højt i både offentlige myndigheder og private virksomheder ikke mindst set i lyset af de mange alvorlige angreb, der truer befolkningen og i værste fald kan destabilisere samfundet.

Læs mere
 

DataEthics netværksarrangement
Forstå markedet for privacy

10.3.2016 i København afholder DataEhics sit første netværksevent om den nye tendens, hvor privacy er indlejret i produkter fremfor som i dag, hvor de fleste tracker-by-default. Kom og hør forretningsfolk fortælle, hvorfor de tror på dette nye spirende marked. Deltag i workshops der får dig i gang med privacy og for forståelse for brug af data, når det gælder børn.
Læs mere
Bliv medlem

DataEthics.EU støttes af

Copyright © Dataethics.eu 2015

DataEthics.eu er en non-profit partipolitisk uafhængig medlemsbaseret tænkehandletank, der arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester og skabe og dele viden omkring dataetik og dataanvendelse for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, individer og beslutningstagere.

Vores emailadresse er:
info@dataethics.eu

Ønsker du at få dette nyhedsbrev på en anden email adresse eller helt slippe for det, så; opdatere dine preferencer eller unsubsribe