Copy
Srbija, Norveška, Finska, Gruzija, putovanje kroz vreme i um.
Pogledajte arhivu.
View this email in your browser


U današnjem newsletteru vodim vas na putovanje. Putovanje kroz Srbiju koji će vas ostaviti bez daha, Norvešku kakvu ne poznajete, finsko vaspitanje i obrazovanje u duhu nematerijalnih vrednosti, gruzijsku božanstvenu prirodu, engleske fenomene, ali i putovanje kroz 20. vek na malo drugačiji način.

Nećemo "šetati" mnogo van Evrope, osim 
u pesmi koju vam preporučujem za relaksaciju dok čitate nešto od ovoga što sam odabrala za vas.

A otkud putovanje kao centralna tema? Zato što vam
Tijana i ja najavljujemo u ovom newsletteru putovanje dugo devet nedelja, a kroz njega ćete stići do ljubavi prema sebi.

Na moje zadovoljstvo sa nama se ovog puta druži i
Ivana Ćirković, koja vam je u rubrici TOP 3 dala super predloge za pripremanje hrane.
Budite dobro!
Aleksandra
FOTO NEDELJE: Lepšu fotografiju Ovčarsko-kablarske klisure nisam videla, do ove Vladimira Mijailovića. Ona je moj favorit među ovih 10 fotografija Srbije koje će vas "oduvati". Uvek se radujem kada ih vidim.
UPOZNAJTE... Popisivač na točkovima, odnosno Milan Stojiljković, koji je svoje selo - Donju Trnavu, entuzijazmom načinio boljim mestom za život, već nekoliko meseci radi/volontira u različitim mestima na jugozapadu Norveške. Priznaje da je imao potpuno drugačije mišljenje o tom svetu, pa je kroz blog rešio da podeli svoje utiske.
Odličan članak o vaspitanju finske dece u duhu nematerijalnih vrednosti podstaklo me je da potražim još neke o finskom obrazovanju i saznah koliko se polaže na jednakost među đacima i praktična znanjima. Dobra vest je da i kod nas postoje veoma kreativni ljudi u obrazovanju, a potvrda toga je zemunska škola Povratak prirodi.   
TOP 3 obroka koje će klinci obožavati preporučuje vam Ivana Ćirković, preduzetnica, mama 3 dečaka i ambasadorka za Srbiju globalnog projekta Džejmija Olivera Food Revolution.

1.
Brze palačinke. Zato što su jednostavne za napraviti, što ih može smesiti i apsolutna šeprtlja u kuhinji i što ih deca obožavaju; pola sata posla za njihove osmehe i vaše zadovoljstvo jer ste ih nahranili nečim zdravim nema cenu 

2.
Kuvana dimljena kolenica. Jedan od omiljenih Jamievih recepata koje sam isprobala i koji smo svi u kući zavoleli. Tipično zimsko jelo spremljeno na malo drugačiji način, posle kojeg ćete na kolektivnu popodnevnu dremku

3.  
Kajgana sa povrćem. Ako roditelji s nečim muku muče, to je da nateraju decu da jedu dovoljno povrća. Ovaj recept je odličan način da ih prevarimo da pojedu nešto korisno i zdravo, a uz to se i super brzo sprema jer u nju stavljate zeleniš koji imate.
Preporuka: predstava, zimska rekreacija i knjiga eseja | Izazovi radost 12
VIDEO NEDELJE: Kako je ovo prva webizoda serijala Izazovi radost u novoj godini dala sam više od 3 predloga kako da kvalitetno provedete svoje slobodno vreme na izmaku zime. 
Preporučujem vam da ako volite neobična putovanja posetite događaj Gruzija - Raj na zemlji. Meni je interesantno jer sama pre nedavno bila u Tbilisiju, u podnožju Kavkaza i u Batumiju. Neke priče sa tog putovanja tek ćete čitati na mom blogu.
Shvatih da sam dosta sadržaja u ovon newsletteru posvetila putovanju kroz prostor, pa sam odabrala i dve priče kojima putujemo kroz vreme: Upoznajte prave Viktorijine anđele i 10 umetnika koji su promenili kulturu u Jugoslaviji.
Ukoliko do sada niste naučili kako da volite sebe, imate osećaj da niste baš u potpunosti zadovoljni sobom, ovo putovanje kroz Ne propusti... newsletter će biti, višestruko korisno za sve vas koji imate želju da naučite da volite sebe, saznate nešto novo o sebi. Takođe će biti korisno i za one koju već jesu na putu ka samoljubavi, koji su izgradili osećaj samoljubavi, da potvrde sve ono što su uradili za sebe, da potvrde da jesu na pravom putu.

Ovaj mali priručnik Probudi ljubav u sebi će vam pomoći, da kroz čitanje i praćenje probudite  inspiraciju, kako da otpočnete i nastavite svoj put samoljubavi uspešno. 

Devet lekcija iz priručnika Probudi ljubav u sebi spremljenog samo za vas, dragi čitaoci, će biti pred vama već od sledeće sedmice. Tokom februara imaćete priliku da vežbate, usvajate mala znanja, koja će vam pomoći na vašem putu buđenja. 

Sigurna sam da ćete uživati u njihovom čitanju kao i vežbicama koje će ih pratiti.

Sve što treba da uradite jeste da svake nedelje pročitate pažljivo novi newsletter, odgovorite na postavljeno pitanje ili uradite vežbicu koja se u njemu nalazi. Zatim je potrebno da stečena znanja prenesete u iskustvo, dozvolite sebi da vam vaše okruženje, bude vaš poligon za vežbu. 

Budite slobodni da mi pišete svoje utiske na mejl turudict@yahoo.com.

Do sledećeg vikenda razmislite na temu: U kojoj meri ste zadovoljni načinom na koji se ponašate prema sebi? 

Ljubav prema sebi je jedina ljubav koja nam može garantovati ljubav drugih. 
S ljubavlju,
Tijana 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.