Copy
O trošenju novca, liderstvu, produktivnosti, tiraniji s godišnjeg odmora...
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!

Rizikujem da ovo izdanje newslettera bude pomalo kliše, jer sam ponovo izdvojila nekoliko priča koje su inspirisane Olimpijskim igrama u Riju, ali evo prolazi i ta olimpijska groznica.
Nećete mi zameriti.


Pre nego što vas prepustim čarima priča koje vam ove nedelje preporučujem da ne propustite, imam nekoliko važnih obaveštenja:
- Jelena i ja smo kreirale trening za ljude koji bi želeli da pišu blog za klijente.
Pogledajte o čemu se radi i ukoliko želite da zarađujete od pisanja, onda se prijavite da dobijate obaveštenja o narednim događajima koje ćemo organizovati.
- U sledećem newsletteru preporučujem knjigu meseca i istu poklanjam. Prethodno ću o njoj pisati i na
mojoj FB strani.
- U manastiru Manasija biće održan
viteški festival "oplemenjen" novim tehnologijama. Zvuči kao zanimljivo iskustvo, tako da, ako ste slobodni - skoknite do Despotovca.
Želim vam fantastičnu nedelju!
Budite dobro,

@alex5rovski 
video i pesma od kojih zastaje dah
Nova priča na blogu - 10 lekcija koje treba da znate ako želite da samostalno izdate knjigu. Korisni i praktični saveti iz prve ruke.
APLAUZ NEDELJE!
1. Odbojkašica Jovana Brakočević je nepunih 8 meseci nakon porođaja
osvojila srebrmu medalju na OI.
2.
10 neobičnih heroja Igara u RIju.
FOTO NEDELJE: Nije Tajland, nego Srbija. Sprud Dunava priroda je sama aranžirala i mesto izgleda nestvarno. Opširnije.  
Aleksandar Đorđević je za mene najveća sportska ikona. Ne zbog trofeja, već zbog energičnosti, liderstva i posvećenosti. Zato vam preporučujem Sašinih 10 lekcija za liderstvo i fenomenalan intervju. Svideće vam se i ako ne pratite košarku. 
 
Da li je potrebno da obavite taj zadatak? Stvarno? Najpre postavite sebi ovih 6 pitanja da biste smanjili zauzetost, povećali produktivnost i uštedeli dragoceno vreme.
Kakva je svrha godišnjeg odmora ako se ne pohvalite na društvenim mrežama gde ste bili i šta ste radili? Odličan tekst koji objašnjava šta je uticalo na prekomerno objavljivanje fotografija - Tiranija drugih godišnjim odmorom.
Na osnovu 20-godišnjeg istraživanja psihologa donet je zaključak: ne trošite novac na stvari, jer ta sreća brzo izbledi, ovo su 3 ključna razloga. Trošite ga na sticanje novih iskustava!
KONAČNO je neko napravio ovo! Držač glave, da možete da spavate u avionu ili autobusu.
Trebate inspiracju za čitanje? Bacite pogled na preporuke genijalnog Tolstoja knjiga koje treba da pročitate u određenom životnom dobu.
Uvek je dobro da sebi dozvolimo vreme u kojem ćemo odložiti sve obaveze i pozabaviti se jedino sobom. To ne znači da ćemo biti sebični, neodgovorni. Naprotiv, to znači da ćemo nakon  vremena za sebe, kvalitetnije i uspešnije deliti svoje vreme sa drugima.
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.