Copy
O sitnicama koje čine život, školi koja neguje izuzetnost, šampionima u godišnjem odmoru, o konobaru dronu...
Newsletter arhiva.
View this email in your browser

 

Zdravo!


Dok ja završavam ovaj newsletter vi ste možda na nekoj destinaciji iz snova ili jednostavno uživate sa dragim ljudima. Ali neki moramo da privređujemo i kada se poklope pravoslavni Uskrs i praznik rada :)
No, kada se praznovanje završi nadam se da će vas ovaj mejl obradovati, jer ima zaista zanimljivih preporuka za svačiji ukus.
Film koji je zadovoljio svačiji ukus je definitivno "Knjiga o džungli 3D". Još sam pod utiskom i zato su moj današnji muzički izbor upravo
fenomenalni songovi holivudskih glumaca koji su sinhronizovali film. Preporučujem da obavezno pogledate ovu 3D verziju i garantujem da će vas Mogli, odnosno dečak Neel Sethi potpuno šarmirati. Kada pogledate film, verovatno ćete kao i ja poželeti da saznate kako je sniman i šta je sve stvarno.
Ok. Dosta o tome! Srećan Uskrs svima koji praznuju i onima koji radno ili neradno obeležavaju 1. maj. Uživajte u pričama koje sam za vas odabrala i budite slobodni da mi javite šta vam se (nije) dopalo.
Budite dobro!
Aleksandra 
Oduševila me je inicijativa rukovodstva i roditelja đaka osnovne škole iz Zemuna da izgrade odmaralište u prirodi gde bi deca sadila voće i povrće i uzgajala životinje. Bila bi to najbolja rekreativna nastava i želim im uspeh. U Zemunu već postoji škola bez zidova. Obavezno pogledajte i kako su obrazovanje uredili Finci.
Mnogi moji prijatelji su tokom vezanih praznika otišli u Italiju. I dok su Srbi prema broju prazničnih dana jednaki sa Nemcima, Italijani su svetski šampioni u odmoru (da li im zavidite?). Zato je dokumentarista Majkl Mur uvrstio ovu zemlju u novi film "Gde sledeće napraviti invaziju".
Studenti iz Holandije otvorili su prvi kafe u kome goste uslužuje dron. Mala bespilotna letelica, cene 2.000 evra, leti od stola do stola uzima narudžbine i donosi pića gostima.
Koje su najčešće laži u radnoj biografiji i ko ih najviše upotrebljava? Ovo su istraživanja.
Tako stoje stvari - Intervju Darko Todorovic 27.04.2016.
VIDEO NEDELJE: Mikroekspresija ili govor tela mogu mnogo više da nam (po)kažu o stavu određene osobe. Zašto je smešak često maska i kako da prepoznamo blefere objasnio je Darko Todorović. Pogledajte
O Ajnštajnovom karakteru ispredalo se više priča nego o njegovom doprinosu nauci. Međutim, kada se Marija Kiri našla u središtu skandala Albert Ajnštajn joj je poslao pismo podrške i posavetovao kako da se izbori sa neprijateljima.
KONAČNO se snima film o najvećoj srpskoj junakinji. Milunku Savić trebalo bi da tumači Ljilja Blagojević. Dok ne bude završen "Ovo malo časti" pogledajte dokumentarac o heroini Velikog rata. Zaprepastićete se koliko malo o njoj znate, kakav god da ste poznalavac istorije.
TOP 3 domaća cover benda za vas je izabrala Elena Erdeljanović, glavni vokal benda Sav Taj Dobar Vajb!, kreativni entuzijasta i idejni tvorac planera Sve što možeš danas
"Ljubitelji live zvuka dobro znaju gde vikendom u gradu mogu da se provedu uz muziku cover bendova! Na našoj sceni zaista postoji veliki broj sjajnih muzičara, koji najpoznatije melodije menjaju, aranžiraju i čine potpuno drugačijim. Neki od njih su već postali kultna imena, poput Loco benda, te bih zato izdvojila bendove koje možda niste imali prilike da čujete, a kako su svirke u letnjim baštama pred nama, dobar provod je zagarantovan!" - kaže Elena.

1.
SOUL KITCHEN – Najbolja funk svirka u Begradu. Ubedljivo. Ovaj sjajni bend čine zaista vrhunski muzičari koji poznate pesme prerađuju u svom fazonu, šire fantastičnu energiju, a na sceni su prosto "živi". Pored klavijatura, gitare, bass gitare, bubnja i saksofona, glavni vokal benda je Marko Vlahović. Ako ne znate ko je Marko, podsetite se ovde.
2.
COOLARES – Ako pak više volite domaćicu, onda trk na svirku Coolaresa. Oni izvode uglavnom domaće mainstreem pesme koje dobro znate, ali na jedan potpuno autentičan i drugačiji način - u različitim muzičkim pravcima kao što su latino, pop, etno... Poslušajte samo ovu ili ovu izvedbu.
3.
SANJA MARKOVIĆ & BRAZILIAN JAZZ COLECTIVE – Ukoliko ste u raspoloženju za jedno chill veče sa prijateljima i dobrim vinom ili koktelima, saznajte gde sviraju Sanja Marković & Brazilian Jazz Colective! Nestvarno dobar zvuk i melodije nekih dalekih, toplih krajeva... Muzika sa daškom leta i egzotike u potpisu.
Pre nego odlučite da napravite nov korak u životu, razmislite o tome da li ste spremni da preuzmete odgovornost za isti.
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.