Copy
U 2016. ulazimo sa temama koje su esencija dobrog života.
View this email in your browser
Zdravo!
Ne mogu da se odlučim da li je ovo jutro stiglo kao poručeno za prvi Ne propusti... newsletter, ili je newsletter došao kao poručen da ti popravi raspoloženje u ovo hladno nedeljno jutro. Kako god, nadam se da ćeš uživati u sadržaju koji sam odabrala za tebe, a ako ti se posebno svidi bilo bi mi drago da ga podeliš sa svojim prijateljima. Zašto da i njima ne ulepšamo dan? :)
Članak 16 People You Need To Be In 2016 mi je bio inspiracija za odabir tema, a onda je kao šlag na tortu došao TEDx govor psihijatra Roberta Valdingera Od čega se sastoji dobar život? Lekcije iz najdužeg istraživanja o sreći. Čak i da ne pogledaš ništa od ovoga što sam u nastavku izdvojila, ovaj govor obavezno preslušaj!
Uz najlepše novogodišnje želje, pripremila sam i nekoliko poklončića kako sam obećala na Facebook stranici, zato pažljivo isprati newsletter do kraja.
Lep pozdrav,
Aleksandra
FOTO NEDELJE: Na ovom mestu je trebalo da bude najbolja fotografija godine u izboru National Geographica, ali mi je bila pomalo depresivna. Među genijalnim fotkama odabrala sam orangutana koga je tokom kiše na Baliju ovekovečio Andrew Suryon i za to takođe dobio priznanje.
Ne znam da li se još pridržavaš novogodišnjih odluka i kakve su one bile, ali ukoliko još nemaš jutarnju rutinu predlažem ti da što pre utvrdiš dobre navike. Podelila sam na svom blogu nekoliko naizgled običnih sitnica koje su mi pomogle da budem produktivnija.
Koliko god novca imaš uvek je izazov da vodiš evidenciju o prihodima i rashodima. Nedavno sam počela da koristim besplatnu mobilnu aplikaciju Monefy. Nakon startnih  muka sa popisivanjem svih troškova i razvrstavanjem, sada mi je od velike pomoći.
 
U teoriji Internet of Things bi trebalo da nam olakšaju upotrebu i učine efikasnijim rad kućnih aparata, bele tehnike, pa čak i odeće.  Prikupljaju podatke, predviđaju naše potrebe, štede vreme, novac i energiju, a da li istovremeno i sužavaju našu mogućnost izbora?
Dok kreiram ovaj bilten napolju provejava sneg, što me je podsetilo na poslednji pročitan tekst u rubrici Beogradske priče, koju sredom u Novostima ne propuštam. Konkretno, reč je o članku kako je izgledao Beograd zimi pre 50-60 godina, kako se u to vreme zabavljalo i kako su klinci zarađivali džeparac.
Botswana Vacation Travel Video Guide
VIDEO NEDELJE: Lonely Planet je Bocvanu proglasio za zemlju br 1 koju treba posetiti u 2016. Ne znam da li ćeš (i da li poput mene imaš željuda posetiš jednu od poslednjih safari destinacija u Africi, ali makar ovako možeš da upoznaš njenu bogatu prirodu i kulturu toliko različitu od naše.
Jedan od najkontroverznijih živih umetnika slavi 8. januara 69. rođendan, a dok čekamo njegov novi album Blackstar zgodna je prilika da se prisetiš četiri decenije duge karijere i najvećih hitova Dejvida Bouvija. Bilo da ga smatraš neumornim inovatorom ili kreativnim vampirom, niko ne može da mu ospori briljantan talenat da ostane relevantan i provokativan. 
Zajedno sa prijateljima iz Blink mints Srbija pripremila sam ukupno 5 božićnih paketića*. Ukoliko želiš da probaš novi ukus ovih bombonica i(li) da čitaš najnoviji broj TU Magazina, koga nema u slobodnoj prodaji, a u njemu je i moj putopis iz Vijetnama samo klikni na Reply ovog mejla i ukoliko si bio/la među najbržima - šaljem ti poklon.
*Giveaway važi samo za Srbiju
  • Živite po svojim pravilima, radeći ono što vama prija, ujedno poštujući druge.
  • Pokažite sebi ljubav na način na koji  bi voleli da vam drugi pokažu.
  • Pokažite drugima da ste prisutni. Saslušajte, kako bi drugi saslušali vas.
  • Pre nego donesete odluku preispitajte šta je ono što zaista želite. 
  • Birajte reči koje upućujete sebi i drugima. Nemojte koristiti etikete kao što su: budala, kreten, idiot i druge koje su upućene na biće osobe. 
  • Podelite svoje obaveze u male zadatke. Nagradite se pohvalom, pripremom omiljenog jela ili šetnjom sa prijateljima. 
  • Nakon ostavrenog cilja poklonite sebi kratko putovanje, izlet u prirodi, odlazak u poslastičarnicu.
  • Pre nego donesete odluku preispitajte šta je ono što zaista želite
  • Ukoliko doživite neuspeh, nemojte se izjednačavati sa istim. Svi smo ljudska bića, svi grešimo i naš neuspeh ne znači da smo mi neuspešni, pogrešni. Izvucite najbolje iz svakog koraka.
Tijana Turudić, psihoterapeut savetnik i trener asertivnosti
 
Copyright © 2016 alex5rovski,