Copy
Da li je to nuspojava modernog stila života ili samo moda?
Newsletter archive
View this email in your browser

Zdravo!

Oni koji prate moj newsletter od početka i bace pogled na ovaj mejl verovatno će konstatovati da ima manje preporuka nego inače.
Istina.
Odlučih da napravim baš baš uži izbor, jer ni sama poslednjih dana nemam pregršt vremena da čitam za svoju dušu. (psssst, spremam svašta novo, što ćete uskoro videti na mojoj FB stranici)
Ipak, nadam se da ćete uspeti da odvojite 15-30 minuta za sebe i ovaj mejl.
Uživajte! :)
Želim vam još jednu fantastičnu nedelju,
@alex5rovski
🎶 muzička podloga 🎶
Futurizam i priključenije: Ko su inovatori i kako su prihvaćeni
VIDEO NEDELJE: Ovo je trebalo da bude vlog. Međutim, pretvorilo se u filozofsko ćaskanje o budućnosti i inovacijama, meni dragim temama. U tome su mi pomogla dva sjajna momka.

APLAUZ za Novi Sad

Jedna od najboljih vesti u sedmici za nama bila je da je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021.  i to je prvi grad van Evropske unije koji nosi tu titulu. BRAVO! Ako još niste sigurni šta to uopšte znači, evo objašnjenja.

Iz ugla stranaca

Ekipa StoryTravelers putuje po svetu i snima predele koje posećuje uradila je vrlo moćan video iz Srbije. Pogledajte.
Oni su Srbiju nazvali "zemljom novih početaka u kojoj prošlost nije zaboravljena". Napominju da imamo obilje "neotkrivene prirode" i da goste svi dočekujemo s osmehom.
INSTA PREPORUKA: Poslednjih sedmica na Instragramu me najviše zabavlja Ilustrovana propast - niz sarkastičnih karitaktura koje predstavljaju našu (surovu) realnost. Pročitajte razgovor sa superherojem iz senke.

Stiskavac


Tema je pomalo uvrnuta, ali tiče se svih jer je mahom pritisak modernog stila života: šta se dešava u našem telu dok pokušavamo da se suzdržimo od odlaska u toalet i koliko je to loša navika.
Naučno objašnjenje.

Nebo je granica


Tim srpskih studenata razvija platformu koja će omogućiti niže cene svemirskih istraživanja širom sveta. Da, da na 30 hiljada metara visine! Upoznajte se na vreme sa njima

Događaji koje ne treba da propustite 

 
Pretvarajući se pred drugim ljudima zarad svoje koristi, može se desiti da i dobijemo ono što želimo, ali će ti drugi vrlo nestati iz našeg života. Jer, ma koliko da se pretvaramo, ono što stvarno želimo, radimo se oseti na jednom suptilnom nesvesnom nivou.
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.