Copy
O odvažnim, hrabrim, talentovanim ljudima koji pomeraju granice u 39. newsletteru
Newsletter archive
View this email in your browser
Zdravo!

Protkan pričom o lepoti, ovaj mejl inspirisan je odvažnim ljudima koji su pomerali granice (ili još uvek to čine) i snažno uticali na svoju okolinu. Da, da... baš tako sam birala i događaje koje vam predlažem da posetite.

Prebiram po glavi različite mudre misli znamenitih ljudi kojima bih začinila ovu priču o pomeranju granica, ali mi ništa dovoljno snažno ne pada na pamet. Osim... da se pomeranje granica neodoljivo šarmantno rimuje sa pomeranje guzica. (Pardon my French!)

Narednih sedmica nastavljam u istom ritmu, te ako i vi znate priču o osobi koja je pomerila granice - budite ljubazni da je podelite sa mnom, kako bih je uvrstila u newsletter.

I da vas podsetim da naredne sedmice biram i ovde poklanjam knjigu meseca. O kojoj knjizi je reč saznaćete najpre na mojoj FB stranici. I tamo možete da mi pišete i predlažete šta čitati.
Želim vam nasmejan dan!
@alex5rovski
🎶 FENOMENALAN povratak Emili Sande 🎶
INSTAgram: Ukoliko volite umetnost onda obavezno treba da pratite nalog Artsy - najveću online kolekciju umetnina.   
Inspirisana sopstvenim iskustvom bavljenja novinarstvom i pisanja bloga, ali i neposrednim kontaktom sa jednima i drugima, sastavila sam listu šta mogu, šta bi trebalo ili šta su već naučili  novinari od blogera i blogeri od novinara. Pročitajte

 

Šta o ženama možemo da naučimo od Helene Rubinštajn


Onog trenutka kada je prodala prvu teglicu kreme za lice sa "tajnim" sastojcima, Helena je znala da je otkrila "zlatnu žicu" i otkrila šta žene zaista žele: proizvode koji čine da se osećaju lepima.

"Ne postoje ružne žene, samo lenje. Žene ne kupuju ništa jeftino. Moraju da imaju utisak da sebe tretiraju kao nešto izuzetno", govorila je.

Nekoliko godina pre toga Kaja Rubinštajn je odbila brak koji joj je porodica ugovorila i nije imala drugog izbora nego da napusti rodnu Poljsku. Obrela se na putu u suvu i pustu Australiju, sa 12 konzervi melema u torbi i nesigurnim izgledima za budućnost na farmi svog ujaka. Kreme njene majke imale su hidratantni efekat na kožu mlade došljakinje, što su druge žene iz varoši odmah primetile i ubrzo počele da je zapitkuju u čemu se sastoji njena tajna.

Svoju tajnu pretvorila je u kozmetičke salone i firme u 14 država, sa oko 30.000 zaposlenih. Ova talentovana, odvažna i hrabra žena visoka svega 147 cm praktično je, zajedno sa svojom velikom rivalkom Elizabet Arden, udarila temelje kozmetičke industrije.

"Za neuspeh žena da izvuku najbolje što mogu iz onoga što im je dato zaslužna je jedna od sledeće tri stvari: neznanje, lenjost ili srećan brak. Ako je žena nesrećna u braku, vrlo često se upravo zato trudi da popravi svoj izgled. Ukoliko se plaši da naklonost njenog supruga bledi, ona pokušava da je ponovo probudi time što će biti privlačinija", rekla je u jednom intervjuu pre skoro 100 godina Helena Rubinštajn,
žena neverovatne sudbine.

APLAUZ NEDELJE za humanog Ginisovca 


Kragujevčanin Goran Nikolić (49), aktivni rekreativac, spreman je da postavi novi Ginisov rekord u trčanju: 55 maratona za 55 uzastopnih dana.

Goran je ka svom cilju krenuo 3. septembra iz Kragujevca i "dotrčaće" do 55 gradova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Poslednja etapa u obaranju Ginisovog rekorda predviđena je 27. oktobra u Budvi.

Inače, Goran Nikolić je slabovid i vidi samo 5% na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom "napada" rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Nikolićeva aktivnost ima izuzetan humanitarni karakter, jer na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra.

VAŽNO: Pratite Goranovu rutu i pozdravite ga ukoliko prolazi kroz vaše mesto.

Kao da je bilo nekad


Iako je živeo samo 36 godina, Milan Mladenović je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rok muzici. Ovih dana proslavio bi 58. rođendan. Ako do sada niste, onda obavezno pogledajte dokumentarac Kao da je bilo nekad, koji ne govori samo o Milanu, već je to zanimljiva i potresna priča o Beogradu osamdesetih godina.
Događaji koje ne treba da propustite | Beograd

FACEBOOK stranica koja je komičnim i krajnje jednostavnim ilustracijama za kratko vreme pridobila simpatije mnogih je - Kontrazen. Nadam se samo da neće početi da se bavi kliše "hejterskim" temama.

APLIKACIJA NEDELJE
Čitalac ovog newslettera, Marko, javio mi se da nam preporuči aplikaciju i to svoju prvu - Pomoć na putu SOS. Namenjena je vozačima, pronalazi trenutnu poziciju i prikazuje podatke dostupnih mesta (servis, šlep služba, pumpa, odmorište, vulkanizer) u široj okolini. 
Naše telo pamti sve ono što smo proživeli. Bilo da su u pitanju pozitivna ili negativna iskustva, mi uvek možemo pozvati određeno iskustvo u sadašnjost i proživeti ga ponovo. Dragocenost ove sposobnosti nam omogućava upravo da kada se osećamo potišteno, zabrinuto, nesigurno, u sadašnji trenutak prizovemo određeno iskustvo koje je imalo uspešan kraj, i tako podsetimo sebe da imamo sve sposobnosti da sada pobednički prođemo kroz nov izazov.
Tijana Turudićpsihoterapeut, trener asertivnosti i emocionalne pismenosti 
Copyright © 2016 alex5rovski, All rights reserved.