Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Oktober 2016

Cijfers over 2015 staan online

In Nederland recyclen wij meer dan de helft van de kunststof verpakkingen (51%). Daarmee is Nederland koploper in Europa. Als koploper komen we in Nederland verschillende uitdagingen tegen in de kunststofketen. Hierover leest u meer in het publieksverslag dat deze week is gepubliceerd.

In het verslag leest u ook hoe belangrijk papier/karton is als verpakkingsmateriaal. En wist u dat metaal altijd gerecycled wordt? Ook als u het in de restafvalbak stopt? Daarom halen we in Nederland een hoog recyclingpercentage van 95% voor metaal. Houten verpakkingen worden vrijwel niet gebruikt door huishoudens en worden veel gerepareerd en opnieuw gebruikt.

Met het publieksverslag zijn ook de monitoringcijfers over 2015 openbaar gemaakt. Deze vindt u op onze website op www.afvalfondsverpakkingen.nl/monitoring
 

Startschot nieuwe Glas in’t bakkie campagne

In 2015 is 83% van het verpakkingsglas gerecycled. Dat is veel, ruim boven de Europese doelstelling (60%) maar nog onder de nationale doelstelling (90%). Voor 1 juli diende het Afvalfonds Verpakkingen een actieplan in bij de Inspectie Leefomgeving en Transport om in 2018 wel de 90% te bereiken. Dit plan kunt u nu vinden op www.afvalfondsverpakkingen.nl/actieplanglas

Gisteren, op 5 oktober, is het startschot gegeven voor de uitvoering van het actieplan. In Zaandam is er op het hoofdkantoor van de landelijke supermarktketen Albert Heijn het startsein gegeven van de supermarktactie Glas in ’t Bakkie. Wethouder Dick Emmer kreeg  de eerste Glastas uitgereikt van Cees van Vliet, directeur Winkels en Distributie Albert Heijn. In de Glastas kunnen glazen verpakkingen eenvoudig en makkelijk bewaard worden en naar de glasbak gebracht worden. De actie wordt als eerste uitgerold bij de supermarkten in de gemeente Zaanstad en later door het hele land.
 
Contact
Afvalfonds Verpakkingen
Postbus 1266
2260 BG Leidschendam

+31 (0)85 401 26 60

info@afvalfondsverpakkingen.nl
www.afvalfondsverpakkingen.nl
Afmelden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u ingeschreven staat bij het Afvalfonds Verpakkingen.
Wilt u deze nieuwsbrief in het vervolg niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.
LinkedIn
Website
Email